Pas op: Droogshampoo gebruiken is minder onschuldig dan je denkt!

Het is voor veel vrouwen onmisbaar, droogshampoo. Tussen wasbeurten door zorgt dit super product voor een frisse look en het geeft je haar ook nog eens een volume boost!

Even sprayen en je iets wat vette haar is weer fris en luchtig. Ideaal wanneer je je snel even op moet frissen of net wat meer volume wil. Het fijne poeder in de spray absorbeert de olie uit je haar en van je hoofdhuid. Het lijkt een onschuldig product en ook ik zelf gebruik het bijna dagelijks. Maar nu blijkt dat het waarschijnlijk helemaal niet zo onschuldig is als het lijkt.

droogshampoo

Bij Nicole Baxter uit Belfast ging het gruwelijk mis. Zij gebruikte iedere dag droogshampoo en had nooit verwacht dat dit grote gevolgen zou hebben. Ze plaatste eerder dit jaar een foto op Facebook om anderen te waarschuwen. Nicole heeft namelijk een extreme reactie gehad op het gebruik van droogshampoo! Haar hoofdhuid was zodanig geritmeerd geraakt dat ze een deel van haar haar verloor. Het gevolg is een kale plek op haar hoofd..

“Door het gebruik van droogshampoo heb ik midden op mijn hoofd een kale plek. En die gaat waarschijnlijk nooit meer weg. Ook heb ik roos gekregen. Pas aub op voor het gebruik. Het maakt je haar kapot.” schrijft Nicole op Facebook.

Dermatoloog Iain Sallis legt uit dat het woord ‘shampoo’ een grote misvatting is. Droogshampoo werkt namelijk niet zoals een gewone shampoo. Het enige wat dit product doet is het absorberen van olie zodat je haar er niet meer vet uitziet. Het maakt je haar dus niet schoon! Het is daarom van belang van je droogshampoo ook weer optijd uit je haar wast met een gewone wasbeurt met gewone shampoo. Wanneer je dit niet doet wordt je hoofdhuid erg droog. Die olie maakt je huid niet voor niets, het is een beschermlaagje. Zonder deze bescherming kan je hoofdhuid geïrriteerd raken, kunnen infecties ontstaan en kan je haar zelf uitvallen!

Nicole waste haar haar wel regelmatig met shampoo en heeft dus een relatief zeldzame reactie op de droogshampoo gehad. Toch is het goed even stil te staan bij je droogshampoo gebruik. Was je haar geregeld en laat je hoofdhuid herstellen. Af en toe droogshampoo gebruiken kan geen kwaad, maar doe dit dus zeker niet te vaak. Wees voorzichtig! Zo voorkom je dat ook jij problemen krijgt.

Vergeet dit bericht niet te delen op Facebook en informeer je vrienden. Ik denk dat niet veel mensen hier bij stilstaan of hier vanaf weten. Voorkomen is altijd beter dan genezen zeggen we maar!