De groene parkiet draait zich om naar de blauwe. Wat hij daarna doet is HILARISCH!

De halsbandparkiet is een papegaaiachtige uit tropisch Afrika en Zuid-Azië, die ooit naar Europa is gehaald als volièrevogel. In de loop der jaren is een aantal van deze vogels ontsnapt of vrijgelaten.

Zij bleken goed te aarden in West-Europa, konden zich vermenigvuldigen tot vele tienduizenden exemplaren en hebben zich ondertussen als exoot gevestigd.
Het is daarom ook niet vreemd als je denkt deze vogel in het wild gezien te hebben. Ze komen namelijk relatief vaak voor in Nederland!

parkiet

De twee halsbandparkieten uit de volgende video kunnen geen genoeg van elkaar krijgen. Ze zijn broers van elkaar en gaan onder de namen ‘Fabio en Gabriel’. Het is echt super schattig hoe ze elkaar kusjes geven en met elkaar spelen. De eigenaar vond dat ook en besloot het te filmen, zodat wij allemaal mee kunnen genieten!

Iedereen wordt toch meteen blij bij het kijken van deze video? De parkieten schelen een jaar en kennen elkaar al sinds hun geboorte, waardoor hun goede relatie wel te verklaren is. Ze kunnen ook korte zinnetjes zeggen, wat altijd leuk is om te zien. De twee zijn echt dol op elkaar!

LEES OOK:  Ze waren op zee aan het zeilen. Maar wat zien ze daar in de verte zwemmen? Hoe kan dit?!

Kijk maar eens mee, en vergeet deze video zeker niet te DELEN met al je vrienden en familie op Facebook!

Wat vind jij? Reageer hieronder: