Ze groeide op met gorilla’s. Nu, 12 jaar later worden ze herenigt. Hoe ze op haar reageren? Prachtig..

De non-profit organisatie Tansy Aspinall is opgericht bij het Howletts Wild Animal Park in Kent, Verenigd Koninkrijk. Een klein meisje hielp vanaf jonge leeftijd met de activiteiten van het goede doel. De organisatie werkt om gorilla’s die in gevangenschap hebben gezeten weer in het wild uit te kunnen zetten. Het doel van de organisatie is om de gorilla’s weer uit te kunnen zetten in hun natuurlijk omgeving in West-Afrika. Nog steeds gebeurd de illegale jacht op gorilla’s in Afrika, omdat het veel geld opbrengt. In Nederland zijn er ook diverse adoptie stichtingen die zich hiervoor inzetten.

12 jaar geleden werden er twee gorilla’s vrijgelaten in het wild, Bimms en Djalta, die geboren waren in het bovengenoemde dierenpark. Ze maakten deel uit van het programma waarbij de dieren weer uitgezet zouden worden in hun natuurlijke omgeving. In 2014 reisden Tansy en haar vader Damian naar het gebied met een Afrika tour om hun oude vrienden nog een keer op te zoeken met Afrika info. Dat zorgde voor een aantal emotionele beelden.

gorilla

Het is fantastisch om te zien dat Djalta en Bimms direct reageren op Damian’s stem. Daarna ontmoetten de dieren Tansy, die nog heel jong was toen ze haar voor het laatst zagen. De reacties lieten mij sprakeloos achter..

LEES OOK:  De man voert elke dag om stipt acht uur een groep vogels, maar kijk wat er gebeurt als hij iets later komt

Ik heb in tijden niet zo’n mooi moment gezien tussen mens en dier. Fantastische om te zien hoe ze elkaar herkennen na al die jaren. Daarom wil ik jullie vragen om dit bericht te DELEN, zodat nog veel meer mensen kunnen meegenieten van dit hartverwarmende moment.

Wat vind jij? Reageer hieronder: