Moeder is stapelverliefd op haar pasgeboren tweelingdochtertjes. Maar dan bekruipt haar de angst, als ze hoort dat de arts “het spijt me” zegt

Een baby krijgen is zo spannend dat je zenuwen op springen staan, zeker wanneer je tweelingen verwacht. Toen Matt en Jodi Parry, een koppel uit Lancashire, VK, het nieuws te horen kregen dat er tweelingen onderweg waren, moesten ze zich voorbereiden. Alles wat er voor een baby gedaan moet worden, wordt plotseling verdubbeld.

Maar ondanks hun voorbereidingen kon niets hen voorbereiden op het nieuws dat ze op de dag van de geboorte van hun dochters, Abigail en Isobel, zouden krijgen. Ze hadden nooit verwacht dat de dokter zou binnenkomen en hen zou vertellen dat hun beide dochters het syndroom van Down hadden.

Er is slechts 3 procent kans op identieke tweelingen. Maar identieke tweelingen die beiden dit genetische defect hebben, is een kans van 1 op 1 miljoen!

Dit nieuws was teleurstellend en verwarrend voor de ouders. Zelfs hun zoon Finlay was overstuur toen hij het nieuws hoorde.

Downsyndroom kan het lichaam op verschillende manieren aantasten. Isobel werd geboren met een gat in haar hart en Abigail zou een hoorapparaat nodig hebben. Beide meisjes hadden problemen met hun schildklier en moesten regelmatig op controle.

Hoewel het nieuws als een schok kwam, beseften ze algauw dat deze situatie het beste was wat hen kon overkomen. “Toen ze geboren werden, waren we aanvankelijk in rouw over het nieuws, maar nu zouden we het niet anders willen”, zei Jodi.

Terwijl de familie zich aanpaste aan de komst van deze twee prachtige meiden, realiseerden ze zich iets extreem waardevol. Abigail en Isobel hadden hen dichter bij elkaar gebracht en gaven hen een nieuwe kijk op het hebben van kinderen met Down.

Ze maakten zich zorgen of ze wel naar school zouden kunnen gaan of vriendjes zouden kunnen maken. Maar die bezorgdheid verdween als sneeuw voor de zon toen ze zagen hoe positief, leuk en vreugdevol hun dochters wel waren.

“Toen de dokter ons apart nam om het nieuws te melden, zei hij dat het hem speet dat de twee meisjes Down hadden. Tot op vandaag weet ik nog altijd niet waarom het hem speet”, deelde Jodi.

De meisjes brachten zoveel vreugde in hun huishouden dat ze zich geen leven meer zonder hen kunnen voorstellen. Dat bracht Matt en Jodi ertoe om een liefdadigheidsinstelling op te richten genaamd Twincess. Hun doel is om het goede nieuws over kinderen met Down te verspreiden.

“Als de diagnose van Down gesteld wordt, gaat dat doorgaans gepaard met de mededeling: ‘Dit kind heeft Downsyndroom, je kunt de zwangerschap binnen dit en 10 weken nog afbreken’, en dat is best hartverscheurend”, zei Jodi.

“Als je alleen maar de optie krijgt om te aborteren, en niemand vertelt je over de voor- en nadelen, dan kiezen de meeste mensen om hun zwangerschap af te breken”, voegde Jodi er nog aan toe. Het was die gedachte die de ouders ertoe inspireerde om anderen te wijzen op de geneugtes en het plezier van het hebben van kinderen met Down.

De familie Parry maakt er hun missie van om de negatieve connotaties over het Downsyndroom de wereld uit te helpen. Deze vrolijke meisjes zijn het bewijs dat geluk, familiale eenheid, en zo veel meer, kunnen voortspruiten uit een heel onverwacht geschenk.

DEEL dit inspirerende bericht als jij het daarmee eens bent!