7+ redenen waarom het middelste kind gewoon het allerleukste kind is. Dit is ZO herkenbaar!

Het middelste kind zijn kan nogal moeilijk zijn. Het vastzitten tussen twee broers of zussen kan bij veel kinderen het probleem geven dat ze vinden dat ze te weinig aandacht krijgen.

Toch heeft het zijn van het middelste kind ontzettend veel voordelen. De wetenschap heeft bewezen dat het middelste kind een unieke positie heeft in de familie. Ik heb voor jullie een paar op een rijtje gezet.

1. Het zijn bekwame onderhandelaars

kind1

Middelste kinderen worden geconfronteerd met een extra uitdaging als het gaat om het krijgen van hun zin, dus moeten ze de vaardigheden van manipulatie en onderhandeling als beste beheersen.

2. Ze bewaren de vrede wanneer het het hardst nodig is

kind2

Een goede onderhandeling kan goed van pas komen bij het oplossen van problemen. Wist jij bijvoorbeeld dat Nelson Mandela en Martin Luther King Jr. allebei middelste kinderen zijn?

3. Het zijn de meesters van creativiteit

kind3

Middelste kinderen hebben vaak meer tijd voor hunzelf, wat het mogelijk maakt om hun creatieve vermogen naar een nieuw niveau te tillen

4. Er ligt minder druk op hun schouders

kind4

Het eerste kind heeft vaak de grootste druk op zijn/haar schouders. Het jongste kind wordt in veel gevallen het meest verwend. Echter, het middelste kind leeft vaak zonder alle druk op de schouders.

LEES OOK:  Michael Bublé zingt zijn hit "Home" maar dan stopt plotseling de pianist hem..

5. Zij maken geweldige echtgenoten

kind5

Getrouwd zijn gaat vaak gepaard met een goed onderhandelingsvermogen. Wie doet de afwas of wie laat de hond uit? Als middelste kind heb je hier dus veel baat bij!

6. Ze zijn goed in het improviseren van verhalen

kind6

Of ze nou de aandacht willen krijgen of de schuld willen afschuiven. Middelste kinderen zijn hier heer en meester in!

7. Ze zijn de ‘superlijm’ van de familie

kind7

Middelste kinderen zijn meestal degenen die ervoor zorgen dat de familie bij elkaar blijft. Vaak zijn zij degenen die oplossingsgericht denken bij problemen.

8. Ze trekken vaak aan het kortste eind

kind8

Het oudste kind komt vaak weg met de dingen die ouders niet verwachtten. Omdat het middelste kind zich vaak goed aan de regels houdt, maakt hij/zij het extra makkelijk voor de jongste. Niet echt een voordeel eigenlijk, maar je helpt wel je jongere broer of zus ermee!

9. Ze weten dat niet alles om hen draait

kind9

Middelste kinderen hebben een uniek perspectief op het leven. Ze zijn altijd bereidt om anderen te helpen met hun problemen.

Ook zoeken ze per definitie niet de aandacht op. Echter, dat betekent niet dat ze het niet willen.

Wat vind jij? Reageer hieronder: