Jongen houdt een bord vast met: “Ik ben blind, help me alsjeblieft.” Dan schrijft een vreemde man in een zwart pak een nieuw bericht erop.

Een blinde jongen zat voor een groot flatgebouw met een hoed bij zijn voeten. Er stond een bord voor hem waarop stond: “Ik ben blind, help me alsjeblieft.”

Er lagen maar een paar muntjes in. Toen liep er een man in een zwart pak voorbij. Hij pakte wat muntjes uit zijn zak en legde deze in de hoed. Toen pakte hij het bord, draaide zich om, schreef wat woorden erop en legde deze terug zodat iedereen het kon zien.

Niet lang daarna begon de hoed zich te vullen. Veel meer mensen besloten geld te geven aan de blinde jongen.

Diezelfde middag kwam de man in het zwarte pak terug om te kijken hoe het ging. De jongen kon zich zijn stem herinneren en vroeg: “Was jij degene die mijn bord heeft veranderd? Wat heb je erop geschreven?”

Waarop de man antwoordde: “Ik schreef alleen de waarheid. Ik zei wat jij zei, maar dan op een andere manier.”

Wat de man had geschreven was: “Vandaag is een prachtige dag, die ik niet kan zien.”

Beiden borden zeiden dat de jongen blind is. Alleen zei het eerste bord alleen dat hij blind is. Het tweede bord zei dat de mensen geluk hebben dat ze niet blind zijn. Is het verrassend dat het tweede bord veel beter werkte dan het eerste? Eigenlijk niet als je erover nadenkt.

LEES OOK:  Deze boer is geshockeerd dat het vriendje van zijn zoon "honger" heeft, zijn oplossing is GEWELDIG!

Het moraal van het verhaal: Wees dankbaar voor wat je hebt. Wees creatief. Wees innovatief. Denk anders dan anderen, met positiviteit. Als het leven je een reden geeft om te huilen, laat het leven dan zien dat er nog duizend andere redenen zijn om te lachen.

DEEL dit verhaal met al je vrienden en familie op Facebook!

blind

Wat vind jij? Reageer hieronder: