Artiest verandert schaduwen van alledaagse voorwerpen in de meest uiteenlopende kunstwerken. In één woord: Geweldig!

Vincent Bal maakt kunst met schaduwen. Maar zoals je kan zien is er niets donkers aan zijn creaties.

De Belgische artiest en filmmaker tekent al zijn hele leven, maar afgelopen jaar ontdekte hij een unieke manier om zijn creativiteit optimaal te benutten. “Toen ik aan een nieuw script aan het werken was afgelopen April, viel het mij op dat mijn mok een prachtige schaduw creëerde op een stuk papier.”

“Ik tekende wat lijntjes en plotseling veranderde de schaduw in een olifant. Ik nam een foto met mijn telefoon en postte deze op Facebook. Voordat ik het wist ging mijn tekening de hele wereld over.

Ik was ontzettend verbaasd hoe populair het werd. Sinds die dag maak ik elke dag een tekeningetje op deze manier. Soms met schaduwen, en soms met alledaagse objecten, maar altijd met een humoristische gedachte erachter. Het mooiste vind ik hoe makkelijk het eigenlijk is. Ook zijn er geen dingen waar ik rekening mee hoef te houden. Op deze manier kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten. Ik kan gewoon naar een willekeurige schaduw kijken totdat ik een vorm herken.”

Bekijk hieronder een aantal van zijn creaties. En vergeet deze bijzondere fotoserie zeker niet te DELEN met al je vrienden en familie op Facebook!

schaduw

schaduw1

schaduw2

schaduw

schaduw3

schaduw4

schaduw5

schaduw6

schaduw7

schaduw8

schaduw9

schaduw10