Deze man krijgt tranen in zijn ogen wanneer hij door de politie wordt aangehouden en geëscorteerd naar een supermarkt.

De Verenigde Staten is een land van arm en rijk. De verschillen zijn schrikbarend groot en alles leeft naast en met elkaar. Al jaren beloven de presidenten verbetering, maar die verbetering is nihil. Velen ouders hebben meerdere banen om hun kinderen te onderhouden.

Als politieagent in Amerika ben je je ook bewust van die verschillen. Moet je daarom je hoofd omdraaien voor misdaden en overtredingen? Nee, toch is het niet verkeerd om je af en toe van je menselijke kant te laten zien en te begrijpen dat sommige mensen niet anders kunnen.

Zo ook een politieagent in Amerika die een man aanhield vanwege een kind wat zonder kinderzitje in de auto zat. Eenmaal bij de auto vraagt deze agent waarom het kind niet in het kinderzitje zit.

Lavonte Dell (de man in de auto) schrok toen hij zag dat de politie hem aanhield. De agent komt naast zijn auto staan en vraagt de meneer waarom zijn kind niet in een kinderzitje zit.
Lavonte geeft met tranen in zijn ogen aan dat hij daar geen geld voor heeft. Hij heeft twee banen en doet zijn uiterste best om rond te komen, maar helaas is het hem nog niet gelukt om een kinderzitje aan te schaffen.

De politieagent vraagt de man of hij naar de eerste Walmart te willen rijden die hij tegenkomt en daar zijn auto te parkeren.
Lavonte had verwacht een boete te krijgen dus staat perplex, maar stemt in om richting de Walmart te gaan.

Eenmaal daar aangekomen loopt de politieagent binnen bij de Walmart en vraagt Lavonte te wachten op het parkeerterrein. Na een aantal minuten komt de agent terug met een kinderzitje in zijn hand. Hij overdraagt deze aan Lavonte en geeft aan dat hij er nu zonder bekeuring vanaf komt, maar als hij Lavonte nog een keer zonder kinderzitje ziet rijden dat hij wel een boete krijgt.

Lavonte staat versteld en krijgt tranen in zijn ogen van dit prachtige gebaar. Benieuwd naar het filmpje? Bekijk hem hieronder.