Deena bewijst dat kledingmaten maar random getallen zijn

Herken jij ook dat je in de ene winkel een maat 38 bent, in een ander 40 en in weer een ander 36?

De 27 jarige Deena Shooemaker viel dit ook op en besloot een krachtige boodschap via haar Facebook de verspreiden. Heel veel vrouwen en vooral jonge meisjes maken zich zorgen om hun kledingmaat. Deena werkt als mental coach en spreekt veel tieners over hun problemen. Een verstoord zelfbeeld is iets wat zij bijna dagelijks tegenkomt. Toen zij haar kledingkast doorzocht naar broeken die zij aan het goede doe kon geven zag Deena dat haar broeken allemaal verschillende maten hadden terwijl ze haar allemaal paste. Deena besluit haar ontdekking op Facebook te posten om anderen bewust te maken van de willekeurigheid van een kledingmaat.

dames-kleding-maat-shoppen

Bij de foto’s van haar broeken in verschillende maten plaatst Deena de volgende tekst.

“Ik heb het verhaal van ontelbaar veel meiden die weer bezig waren met een nieuw dieet of gewichtsverlies moeten aanhoren. Ik heb zoveel meiden in mijn armen gehad die zich snikkend afvroegen: ‘Was hij bij me gebleven als ik dunner was?’ Ik heb onnoemlijk veel vrouwen geholpen die hun maaltijden oversloegen, sommige betrapt op overgeven. Dus toen ik mijn kast doorspitte en erachter kwam dat mijn size 5 broek mij net zo goed past als mijn size 12 broek, besefte ik dat ik dat best wel problematisch vind.”

LEES OOK:  Een vreemde overleed in een auto ongeluk. Maar dan verschijnt er een jongen op de herdenking met DIT in zijn hand.

“Wanneer jullie een broekmaat omgooien van 9 naar 16 en dat labelen als ‘plus size’, hoe moet ik daar dan tegen vechten? Het manipuleren van foto’s is een ding, maar hoe kunnen jullie van mij verwachten dat ik meiden ervan overtuig dat ze niet dunner hoeven te worden, als hun broekmaat ‘eigenlijk’ met zes a zeven maten ‘groter’ is geworden?”

“Stop met meiden vertellen dat een size 4 (in Nederland een maat 32) de ‘ideale maat’ is. ‘Het toonbeeld van schoonheid’, al helemaal als jullie een size 4 veranderen in een 8 of een 12 of welke maat jullie die dag ook maar zin in hebben”, schrijft Deena op Facebook.

De boodschap van Deena is inmiddels al meer dan 85 duizend keer via social media gedeeld. Deena hoopt met haar boodschap jonge meiden te bereiken en hen ervan te overtuigen dat je kledingmaat niet bepaalt of je mooi en aantrekkelijk bent. Kledingmaten zijn subjectief en afhankelijk van de smaak van de mode-industrie en die verandert in hoog tempo. “Je bent prachtig en je bent geliefd. Precies zoals je nu bent”

Deel deze krachtige boodschap van Deena met al je vrienden op Facebook want iedereen moet dit weten!

Wat vind jij? Reageer hieronder: