Wie kent deze prachtige scene van Dirty Dancing nog?

Wie kent de film Dirty Dancing nu niet? De film gaat over het onschuldige meisje Frances, ook wel Baby genoemd. Ze wordt verliefd op haar dansleraar Johnny. De film met een van de mooiste eindscènes aller tijden is alweer bijna 30 jaar oud en één van de klassiekers die voor iedereen de moeite waard zijn om te bekijken.

dirty-dancing

De hoofdrolspelers Jennifer Grey en Patrick Swayze dansen in deze eindscène de sensuele Latijns-Amerikaanse. Tijdens deze Mambo spatten de vonken van het podium. Over de hele wereld wordt de moeilijke lift, waarbij Baby op de armen van Johnny in de lucht zweedt nog vaak uitgevoerd door dansers. En nog steeds, na al die jaren, is het prachtig om te zien.

Het lied waarop Baby en Johnny dansen is voor de jongere generatie te herkennen aan het liedje ‘The Time’ van The Black Eyed Peas. Deze hiphop groep bracht het nummer waarin ze een sample gebruikte van het liedje Dirty Dancing uit in 2010. Ondanks dat Patrick Swayze in 2009 overleed zal het werk ons voor altijd bij blijven.

Als jij ook goede herinneringen hebt aan deze film, bekijk dan deze geweldige dans en deel de video met je vrienden!