Een nieuwe trend laat katten zich dood schrikken. Dit is waarom je NOOIT een komkommer achter je kat moet leggen!

In de laatste maanden is er weer een nieuwe trend op het internet verschenen. De trend is eigenlijk best simpel, het laten schrikken van je kat doormiddel van een komkommer.

De trend gaat als volgt: let een relatief grote komkommer achter je kat neer en wacht totdat hij zich omdraait. Waneer de kat doorkrijgt dat er iets achter hem ligt en ernaar kijkt, zal hij zich doodschrikken van de komkommer. Vaak springen ze wel een halve meter de licht in. De reden waarom deze beestjes zo bang zijn ervoor is nog onduidelijk.

De filmpjes zijn inmiddels bekeken door miljoenen mensen, en heeft een hoop positieve feedback gekregen. Veel mensen vinden het grappig.

Maar hoe grappig is het nou eigenlijk om een kat doodsbang te zien?

komkommer1

Onlangs begonnen mensen op het internet filmpjes te plaatsen over hoe ze hun kat zich dood laten schrikken doormiddel van een komkommer.

komkommer2

Maar waarom zijn ze eigenlijk zo bang? Sverre Sjölander, professor en specialist op het gebied van dieren heeft er een theorie over:

“De kat komt uit Noord-Afrika en daarom, net als honden, heeft een aangeboren angst voor slangen, “vertelde hij aan een plaatselijke krant.

LEES OOK:  Bij de verbouwing van een huis ontdekte ze een geheim luik. Wat het was? Geweldig!

De reden waarom de katten er zo enorm van schrikken is dus omdat ze de komkommer aanzagen als een slang, best een simpele reden, maar nu ga je je toch wel afvragen: Zou jij het leuk vinden als je van achter word geslopen door een slang terwijl je aan het eten bent?

Inderdaad, dat denk ik niet.

Wat vind jij? Reageer hieronder: