Last van hardnekkige kalkaanslag? Met deze tip zal je hier nooit meer last van hebben. Dat is nog eens handig!

Een hoge waterhardheid resulteert bij veel Nederlandse huishoudens in een aanhoudend probleem.

Dit komt doordat de kalkaanslag die gevormd wordt door de harde deeltjes in het kalkhoudende water steeds opnieuw verwijderd moeten worden van kranen, douchewanden, auto’s, en wastafels, maar ook uit waterkokers, koffiezetters, wasmachines, douchekoppen en meer. Het verwijderen van kalkaanslag heeft een esthetisch doel, maar het verwijderen van kalkaanslag-vormende deeltjes een stuk serieuzer als het gaat om problemen met watergebruikende apparatuur, een hoge energierekening of een extreem droge huid. Daarom is het voor iedereen belangrijk om de video te bekijken!

kalk

Omdat tijd een beslissende factor is bij de vorming van kalkaanslag moet je natuurlijk geen seconde verliezen. Kalkaanslag heeft ook een grote invloed op hygiëne. Het vormt namelijk een poreus oppervlak waar bacteriën en schimmels ontzettend snel kunnen ontstaat. Dus heb je bijvoorbeeld last van een droge huid? Dan weet je waar het aan kan liggen!

Deze dingen kun je natuurlijk schoonmaken en ontkalken met dure antikalk middelen zoals Calgon, Antikalk, HG en Cilit bang. Het nadeel van agressieve antikalk middelen is dat ze de tegels, voegen en het chroom langzaam aantasten. Uiteindelijk kan het er toe leiden dat de tegels zelfs loskomen van de wand. Kranen worden na verloop van tijd dof en lelijk.

LEES OOK:  Hij begint in een plastic fles te knippen. Wat hij ervan maakt? Dit is pure perfectie!

Maar gelukkig is daar nu DE oplossing voor! Onze vrienden van Handig hebben ons weer eens voorzien van de makkelijkste tip om van kalkaanslag af te komen.

Abonneer je op het Youtube kanaal van Handig:

Wat vind jij? Reageer hieronder: