Verschrikkelijk! IS leidt kinderen op om executies uit te voeren

Het zijn verschrikkelijke beelden, die afgelopen weekend door IS werden vrijgegeven. Een jongetje van misschien nog maar 3 jaar oud schiet met trillende handen een gevangene dood. Zijn kleine handje kan maar net het pistool vasthouden en de trekker overhalen.

nieuws-1

Deze jongen is niet de enige. Naar schatting van Save the Children worden een miljoen kinderen opgeleid door IS. Kinderen zijn een belangrijk deel van de strategie van IS. De terreurorganisatie kidnapt of dwingt hun ouders hun kinderen mee te geven. De kinderen komen vervolgens op een speciale IS school terecht waar ze getraind worden om te vechten. Ze worden de ‘Welpen van het kalifaat’ genoemd.

nieuws-2

Op de scholen krijgen de kinderen les over de Islam en wordt gekeken welk “talent” ze hebben. Zo worden kinderen opgeleid om executies uit te voeren, te vechten aan het front of als zelfmoordterrorist.

“Kinderen zijn voor IS-leiders waardevol als zelfmoordterroristen omdat ze doorgaans minder bang zijn dan volwassenen en situaties niet overanalyseren op basis van eerdere ervaringen”, stelde het gezaghebbende rapport Children of Islamic State van de Britse Quilliam Foundation, gespecialiseerd in deradicalisering.

LEES OOK:  Ze vonden zichzelf lelijk. Wat deze fotograaf voor ze deed? De echte waarheid. ZO prachtig!

nieuws-3

Volgens auteur Nikita Malik moet de internationale gemeenschap deze kinderen als slachtoffers behandelen. “Kinderkamikazes handelen net zoals kindsoldaten altijd onder dwang, want ze hebben nog niet dezelfde bekwaamheden om te beslissen als volwassenen. Ook als ze de aanslag zelfstandig plegen na te zijn gehersenspoeld, want ook dat valt onder dwang. Het geloof dat een zelfmoordterrorist een grotere held is dan beroemde voetbalspelers werd hen opgelegd.”

Het breekt mijn hart om te horen hoe deze kinderen worden gebruik.

Wat vind jij? Reageer hieronder: