Houd eind september vrij, dan zullen de “Super maan” en “Bloed maan” samenkomen. Wat een spektakel!

Over een paar weken hebben we allemaal de kans om iets ongelooflijks mee te maken. Er zullen maar liefs 2 spectaculaire fenomenen plaatsvinden, allebei in dezelfde nacht! Hou 27 en 28 september maar alvast vrij in je agenda, want dan is zowel de “super maan” als de “bloed maan” zichtbaar. Volgens specialisten is dit een van de mooiste dingen op aarde die je zonder hulpmiddelen kan aanschouwen.

bloed-maan

Ik zal even ophelderen wat er precies bedoeld word met de bloed maan en super maan. Een super maan ontstaat wanneer de maan het dichtst bij de aarde staat, waardoor hij veel groter lijkt als normaal. Een bloed maan is een volledige maansverduistering, wat heel erg zeldzaam is! Gecombineerd een echte traktatie voor het oog dus.

Dit is dus wat er staat te gebeuren op 27 september. De maan zal er een stuk groter uitzien als normaal. Wanneer de super maan zichtbaar is, is de maan zo’n 8%(!) dichter bij de aarde als normaal, vertelde Peter Linde van de Swedish astronomical Society. Later in dezelfde nacht van 27 september, zal het tweede fenomeen plaatsvinden. De maan zal eerst voor ongeveer een ur verdwijnen, vervolgens treed te bloed maan op. De aarde zal tussen de son en de maan komen te staan, wat zorgt voor een verduistering. De laatste keer dat dit voorkwam was in 1982, de volgende word pas weer verwacht in 2033(!). Mis het niet dus!

LEES OOK:  Toen ze 16 jaar oud was woog ze meer dan 180 kilo, maar wacht maar tot je haar ziet 15 maanden later. WOW!

Vond je dit artikel leuk? Deel deze dan met je familie en vrienden op facebook!

Wat vind jij? Reageer hieronder: