Houd morgen vrij, dan zullen we de grootste maan sinds 68 jaar zien. Wat een spektakel!

Heb je de zeldzame super bloed maan die vorig jaar aan de hemel verscheen emist? Nou, dan heb je een kans om dit jaar iets nog spectaculairder te zien. Astronomen kunnen nu bevestigen dat op 14 november, een record brekende supermaan zo dicht mogelijk bij de aarde komt sinds 68 jaar.

supermaan

Op de nacht van 25 maart 2015, gebeurde er iets historisch. Voor het eerst sinds 1982, waren er een bloed maan en een supermaan tegelijk opgetreden. En heel erg snel, kunnen we getuige zijn van iets nog mooiers dan een record brekende supermaan.

Op 14 november zal de maan dichter bij de aarde staan dan dat het in 68 jaar heeft gedaan.

De maan zal 14 procent groter en 30 procent helderder zijn dan een gemiddelde volle maan-en het is een niet-te-missen evenement. Dit is het dichtst dat de maan zal komen tot 2034, wat betekent dat we niet nog een kans als deze krijgen voor een lange tijd.

Wat is een supermaan?

Volgens NASA, “De term supermaan is populair geworden in de afgelopen jaren. Oorspronkelijk een term uit de moderne astrologie voor een nieuwe of volle maan die optreedt wanneer de maan binnen 90% van zijn dichtste nadering tot de Aarde is, in een bepaalde baan. Supermaan verwijst nu meer in het algemeen naar een volle maan die dichter bij de aarde is dan gemiddeld. ”

LEES OOK:  Het ziet eruit als een normaal landhuis. Maar wat deze familie in hun woonkamer heeft? NIET te geloven!

Supermanen zijn niet geheel ongebruikelijk, maar op 14 november, zal de maan verschijnen als de grootste sinds 1948, en we zullen niet nog een kans krijgen om dit te zien voor ongeveer 18 jaar krijgen.

Deel dit artikel verder als je denkt dat zo veel mogelijk mensen dit moeten kijken op 14 november!

Wat vind jij? Reageer hieronder: