Ze pakte een bol van wol en legde het in een bak met lijm. Wat ze vervolgens deed? WOW!

Bij wol denk je als eerste dat het alleen gebruikt wordt om te breien. Maar dan is er de kracht van het internet. Net als je denkt dat je alles al hebt gezien zijn er altijd mensen die weer iets spectaculairs weten te maken met iets waarvan je het totaal niet verwacht! Heb je een bol wol waar je niks meer mee doet? Dan heb ik iets geweldigs voor je. Het eindresultaat is werkelijk schitterend! Je kan een decoratieve lampenkap maken met slechts een paar dingen die je nodig hebt. In het volgende filmpje wordt het stap voor stap aan je uitgelegd.

wol1

Als eerste heb je natuurlijk wol of draad van katoen nodig, wat lijm en een grote bal die je vrijwel overal kan krijgen. Eerst teken je met een stift een rondje bovenop de bal. Vervolgens pak je een voorwerp dat groot genoeg is waar de bal mooi in past, en vult dat voorwerp voor de helft met lijm. De andere helft vul je met water. Meng het goed door elkaar. En dan is het de tijd op het bolletje wol door het mengsel te halen. Gedaan? Laat dan de bol even in het mengsel liggen.

LEES OOK:  Ze adopteerde hem als een baby. Nu, 27 jaar later, doet hij DIT voor haar.

Pak vervolgens de draad van de bol en begin deze om te bal heen te wikkelen. Zorg ervoor dat het draad NIET over het rondje komt wat je op het begin hebt getekend, en onderaan de bol moet ook wat ruimte overgelaten worden. LET OP: Dit is erg belangrijk voor het eindresultaat. Als de bol bijna helemaal bedekt is met wol, giet je er het laatste restje lijm overheen. Laat het 48 uur drogen. Na die tijd is de bol opgedroogd en kun je door middel van de bal lek te prikken, het eindresultaat ertussen vandaan halen. En daar is de lamp! Niet duidelijk genoeg? Bekijk dan het onderstaande filmpje.

Vergeet dit filmpje niet te DELEN met al je creatieve vrienden en familieleden op Facebook!

Wat vind jij? Reageer hieronder: