Deze geweldige fotograaf legde iets vast wat bij slechts 1 op de 80.000 geboortes gebeurd. Ongelooflijk!

Robin Baker is een professioneel fotograaf die eerder dit jaar een zeer zeldzaam verschijnsel in beeld bracht: een baby die met een onbeschadigde vruchtzak werd geboren.

Maar dit is niet de enige unieke geboorte die hij heeft meegemaakt in zijn loopbaan.

geboorte1

De ouders op deze foto’s verwachtten een tweeling, en hadden besloten dat zij thuis zouden bevallen. Dat is heel bijzonder, zeker omdat drie van de vier tweelinggeboortes in Amerika via een keizersnede gedaan worden. En wat nog uitzonderlijker is: deze geboorte vond plaats zonder ook maar enige medische hulp.

geboorte2

De geboorte ging namelijk zo snel dat het zorgteam niet op tijd was om de bevalling bij te wonen.

geboorte3

De fotograaf uit Californië heeft al meer dan 70 verschillende bevallingen vastgelegd. Maar deze geboorte was zonder twijfel de meest bijzondere.

geboorte4

“Deze ouders hadden al ervaring met een thuisbevalling; hun eerste kind was ook op deze manier ter wereld gekomen, ” vertelt Robin. Ze konden met de eerste baby 30 minuten knuffelen voordat zijn broertje kwam. Zijn broertje zag nog in de vruchtzak, en kwam via de handen van zijn vader ter wereld.

LEES OOK:  Dit lijkt op een normale shampoo reclame, maar als er een trein voorbij komt... Ongelofelijk!

geboorte5

“Al die tijd bleef de vruchtzak heel… tot zijn moeder de zak zachtjes beschadigde met haar vingernagel.”

Deze ongebruikelijke en ongelooflijk mooie momenten werden precies op het goede moment vastgelegd door Robin.

geboorte6

Met deze foto’s heeft de fotograaf de prijs “Foto van het jaar 2016″ van The International Association of Professional Birth Photographers gewonnen. En wij kunnen begrijpen waarom.

geboorte7

“Omdat zo veel tweelingen in een operatiekamer worden geboren, maakt deze thuisbevalling natuurlijk extra bijzonder“, vertelt Robin over deze unieke ervaring.

geboorte8

Wij vinden het keer op keer bijzonder als een geboorte op foto of video wordt vastgelegd. Wat vind jij van deze unieke afbeeldingen? Deel dit met je vrienden als je net zo onder de indruk bent als wij!

geboorte9

Wat vind jij? Reageer hieronder: