Weet jij wat er met je lichaam gebeurt als je iedere dag gember eet? Ik geloof mijn ogen niet!

Niet alleen wordt gember veel gebruikt in de Aziatische keuken, het wordt ook veel gebruikt in de geneeskunde. De bekende gemberwortel kan veel positieve effecten hebben op onze gezondheid.

In Nederland wordt gember door slechts weinigen regelmatig gegeten, maar dat zal zeker veranderen nadat je deze lijst hebt gezien! Niet alleen is het enorm lekker om bij warme gerechten te eten, het is ook heerlijk om gemberthee te drinken, of gemberbier!

Ingwertee

Ik durf te wedden dat jij deze handige weetjes over gember nog niet wist.

1. Gember is goed voor je hart.

Gember kan het cholesterol aanzienlijk verlagen blijkt uit onderzoek. In een 45-daagse studie van zo’n 85 mensen met een hoog cholesterol gehalte, verminderde 3 gram gemberpoeder per dag het gehalte aanzienlijk. Zo kan je de kans op hart en vaatziekte dus verminderen.

2. Gember helpt ook bij verkoudheid.

Velen (waaronder ikzelf) zijn van mening dat gember verkoudheidssymptomen verlicht en een verkoudheid kan voorkomen. Gember werkt als antioxidant dus ontstekingsremmend. De actieve stof is verse gember heet Gingerol. Het kan volgens studies het risico op infecties helpen te verminderen. het helpt ook bij misselijkheid, wat natuurlijk altijd vervelend is.

3. Gember helpt bij misselijkheid.

Studies tonen aan dat gember ondermeer misselijkheid tijdens de zwangerschap en na een operatie kan verminderen.

LEES OOK:  Ria en An hebben nog nooit gevlogen. Maar er staat hen iets groots te wachten. Wat het is? GEWELDIG!

4. Goed voor de maag.

Gember is ook een klassiek huishoudmiddeltje bij buikgriep of andere maagklachten. Het verminderd een opgeblazen gevoel, verbetert en versneld de spijsvertering en kan helpen bij diarree.

5. Het kan migraine verlichten. 6. Het helpt bij gewichtsverlies.

Gember versnelt de spijsvertering. Het zorgt er niet voor dat je afvalt, maar dat het voedsel dat je binnenkrijgt sneller verteerbaar wordt. Het zorgt ervoor dat een honger gevoel makkelijker te weerstaan is als je ’s ochtends of ’s avonds gember eet.

Is dat even handig! Dat wordt dagelijks gember.. LEKKER!

gember2

Wat vind jij? Reageer hieronder: