Iedereen lachte, Maar er klopte iets niet. Toen deed ze iets en liet zien waarom dieren niet in het circus thuis horen.

20 jaar lang is Tyke de circus olifant geslagen en vernederd. 20 jaar heeft ze in dienst van het circus gewerkt, totdat ze er op een dag schoon genoeg van had.

Dit filmpje zal iedereen raken. Ik raad iedereen aan om dit filmpje rustig te bekijken.. Het heeft mij in ieder geval diep in het hart geraakt.

Wat een heftig verhaal en wat we in ons eerdere verhaal al hadden verteld ( Waarom circus dieren fout zijn ) bevestigd dit eigenlijk alles nog meer. We willen jullie ook waarschuwen voor de beelden in het filmpje, en vooral dieren liefhebbers.

Met z’n alle kunnen we hier iets aan doen, dierenleed moet stoppen!

Olifanten zijn tegenwoordig verboden in het circus. Op de plek van het filmpje in ieder geval, dat zegt echter niet veel, 20 jaar later zijn olifanten en andere wilde dieren nog steeds legaal in circussen over de hele wereld. Ze mogen dan wel verboden zijn in ons land. Maar dat betekend niet dat je geen dieren kunt helpen over de rest van de wereld.

TrendNieuws wil hier een einde aan maken. We willen een verandering brengen en dat willen we samen met jullie doen omdat we geloven dat het echt kan.

LEES OOK:  Ze ziet haar moeder levenloos in het water drijven. Wat deze 5-jarige toen deed? Wat een HELDIN!

niet-in-het-circus

Geen enkel dier hoort thuis in het circus, waar ze worden gebruikt als amusement object. Iedereen kan zijn steentje bijdragen door dit filmpje te delen met de hashtag #NietInHetCircus.

Landen tegen wilde dieren in het circus:
Netherlands, Colombia, Great Britain (2015), El Salvador, Croatia (plus regional bans against all animals), Singapore, Austria, Costa Rica, Bulgaria, Israel, Slovenia, Peru, Paraguay, Belgium (upcoming).

Landen die tegen het vangen van wilde dieren zijn:
Estland, Hungary, Poland.

Landen die helemaal tegen dieren zijn:
Cyprus, Bolivia, Grecce, Bosnia Herzegovina, Brazil

Wat vind jij? Reageer hieronder: