Deze vrouw wilde de oude, steenrijke man volledig uitbuiten. Maar als hij sterft, komt ze van de koude kermis thuis

De 68-jarige Fransman Marcel Amphoux leefde teruggetrokken en spaarzaam als een kluizenaar in zijn huis zonder stromend water of elektriciteit.

Dankzij zijn eenvoudige levensstijl vergaarde hij met de tijd een groot fortuin. Hij bezat ook nog een stuk grond in de Alpen, in de buurt van Puy-Saint-Pierre, dat hij van zijn ouders geërfd had. Gelegen tussen de skiresorts en luxehotels steeg het stuk grond snel in waarde en met de tijd was het miljoenen euro waard.

Hoewel Marcel er zo niet uitzag, was hij een erg welstellende man.

trouwen,bruiloft,ring kopenOm zijn rijkdom met anderen te delen, liet hij op het stuk grond verschillende huizen voor zijn familie en vrienden bouwen, waar ze zonder huur te betalen mochten wonen.

In vrouwen was Marcel niet meteen geïnteresseerd, maar toen hij in 2010 de 21 jaar jongere makelaarster Sandrine Devillard uit Parijs leerde kennen, zou alles veranderen.

trouwen,bruiloft,ring kopen

Marcel werd al gewaarschuwd door vrienden en familie: Ze dachten dat Sandrine alleen op zijn vermogen uit was. Bovendien hadden ze elkaar ook niet toevallig ontmoet. Ze had Marcel aanvankelijk bezocht om zijn stuk grond te kopen. Toen hij weigerde, nodigde ze hem uit voor een etentje.

trouwen,bruiloft,ring kopen

Het ongelijke stel viel overal op: Een stijlvolle geklede vrouw die met een onverzorgde, bejaarde man door de Alpen dwaalde.

trouwen,bruiloft,ring kopen

Langs buiten zag het er inderdaad naar uit dat Sandrine alleen maar in zijn geld geïnteresseerd was. Maar voor Marcel maakten de geruchten niet uit: hij genoot simpelweg van het leven.

LEES OOK:  Vrouw schrijft schrijnend blog over de gehandicaptenzorg, dit moet iedereen even lezen

trouwen,bruiloft,ring kopen

In 2011, amper een jaar later, vond de bruiloft plaats in het zuidoosten van Frankrijk.

trouwen,bruiloft,ring kopen

Sandrine werd alsmaar meer verdacht, maar na de bruiloft werden de twijfels over haar eerlijkheid en oprechtheid nog groter. Zij ging terug in Parijs wonen, terwijl hij in zijn hut in de Alpen achterbleef. De twee zagen elkaar maar zelden.

trouwen,bruiloft,ring kopen

Nog een jaar later sloeg het noodlot toe: Toen hij met twee vrienden van Sandrine in de auto onderweg was, hadden ze een ongeval. De vrienden van Sandrine overleefden de klap, maar haar echtgenoot kwam te overlijden.

Hoewel ze tijdens de begrafenis bittere tranen huilde, hield dat haar niet tegen om de vrienden en familie van Marcel uit hun huizen te verdrijven. Maar dan gebeurde er iets waar niemand op gerekend had: Het testament van Marcel dook op.

trouwen,bruiloft,ring kopen

Marcel had kort voor zijn dood een testament laten opstellen waarin zijn ganse hebben en houden onder zijn familie en vrienden werd verdeeld. De huizen werden aan de bewoners overgelaten, en zijn geld en andere bezittingen gingen naar zijn familie. Sandrine kreeg niets. Het leek erop dat Marcel al die tijd toch iets vermoed had.

Sandrine betwistte het testament voor de rechtbank en beweerde dat het vervalst was. Nu, vier jaar later, velde de rechtbank een eindoordeel: Het testament was authentiek. Sandrine blijft met lege handen achter. Hoe heet dat zo mooi: Wie het laatst lacht, lacht het best!

DEEL dit geweldige verhaal met je vrienden!

Wat vind jij? Reageer hieronder: