Daphne Schippers wint zilver op de 200 meter!

Rechtstreeks Vanuit RIO DE JANEIRO: —- ! Daphne Schippers heeft voor Nederland helemaal op zijn kop gezet. Een bijzonder indrukwekkende prestatie van de 24-jarige Daphne die voor een tijd van —- seconden zorgde op de 200 meter baan.

Haar score was zo goed dat ze de olympische titel binnen heeft gehaald.

Als je goed keek zag je dat Daphne veel vertrouwen had en zei “Nu kan ik eindelijk en ik verheug mij er zo op! Als ik op de baan sta is alles mogelijk en misschien win ik ook nog wel. Ik ga er in ieder geval volledig voor en het wordt alles of niks.” En Daphne pakte alles want ze heeft nu goud.

Schermafbeelding 2016-08-18 om 01.04.37

Door Simone Biles was de kans op een medaille opeens heel groot want ze maakte een fout. De Amerikaanse turnster die 19 is had al 3x goud maar viel dit keer bijna van de balk af waardoor ze gelijk een hele punt verloor en eindigde de met een score van maar 14.733.

Schermafbeelding 2016-08-18 om 01.10.18

Toen dat was gebeurd betrad Sanne het podium en daarvoor had ze een oefening gedaan waar vrijwel alles perfect ging, zonder foutjes. Vanwege dit ging het perfect tijdens haar optreden.

Ze haalde een score van — seconden , en als je hebt gekeken kan je zien hoe gelukkig ze daarmee was. Sanne ging al ontzettend goed op de halve finales waardoor ze al veel zelfvertrouwen had gekregen.

Maar dit is natuurlijk niks vergeleken met wat Daphne Schippers heeft laten zien vandaag, en ze mag zeker een plekje in de Nederlandse geschiedenisboeken verwachten.