De hond ging iedere dag naar het bos toe. De reden? Ik geloof mijn ogen niet!

Vriendschappen tussen verschillende diersoorten komt een stuk vaker voor dan je misschien zou denken. Hon Tinni en vos Snusen zijn allerbeste vrienden geworden toen ze elkaar op een dag tegenkwamen in het bos.

vos

Tinni woont samen met zijn eigenaar Torgeir Berge, fotograaf, in Noorwegen. Hij maakt prachtige foto’s van hun bijzondere vriendschap. Hij is niet alleen hondenbezitter, maar tevens ook criticus van de bontindustrie. Vossen worden opgesloten in piepkleine kooien en gedood om hun vacht.

vos1

“Vossen lijken heel erg op honden in hun persoonlijkheid en gedrag. Ik krijg tranen in mijn ogen als ik denk aan de duizenden vossen zoals Snusen, die hun hele leven opgesloten zitten.” Schrijft Berge op zijn Facebook pagina.

vos2

“Ik ben er zeker van dat noch Tinni noch Snusen zich goed zouden voelen in zo’n klein kooitje. Ik huiver bij deze verschrikkelijke gedachte.” vertelt Berge.

vos3

Maar Snusen is gelukkig wild en vrij. Gelukkig voor hem en de hond hebben ze allebei genoeg ruimte om rond te rennen en te spelen in de Noorse bossen. Ze zijn veelste druk met elkaar bezig dat ze nauwelijks reageren op Torgeirs aanwezigheid.

LEES OOK:  Een baby paard zit vast op een gammele brug. Wat een vreemde vervolgens voor hem doet? Prachtig!

vos4

Maar Snusen is wild en vrij. En gelukkig voor hem en de hond Tinni hebben ze allebei veel ruimte om rond te rennen en de Noorse bossen te verkennen. De vrienden zijn veel te druk met spelen dat ze nauwelijks reageren op Torgeir Berges aanwezigheid

vos5

vos6

Wat vind jij? Reageer hieronder: