Heb jij ook wel eens last van een verschrikkelijk pijnlijke afte of blaar in je mond? Zoek niet verder! ZO los je dat op namelijk!

Een afte (stomatitis aphthosa) of aft is een pijnlijk, grijswit zweertje in de mond van ca. 5 tot 10 mm in doorsnede. Aften komen vooral voor op het wangslijmvlies, het tandvlees en het verhemelte, maar ook op de tong kunnen ze zich manifesteren. De meeste mensen hebben ooit wel eens een aft gehad.

De oorzaak van aften is niet helemaal duidelijk. Er is een aantal predisponerende factoren, zoals letsel van de mond, stoppen met roken, angst en stress, overgevoeligheid voor bepaalde voedingsbestanddelen (bijvoorbeeld benzoëzuur), hormonale veranderingen ten gevolge van de menstruele cyclus. Toch is er geen enkel bewijs van de vorming van aften. Eén ding weten we in ieder geval zeker: het is ontzettend vervelend!

aft

Wel zijn er een aantal ziektes die in theorie aften zouden kunnen veroorzaken:

-Ziekte van behcet
-Bloedziekte
-IJzertekort
-Vitamine B12 tekort
-Darmziekte
-Hiv/Aids

Maar als je een afte hebt betekent dat natuurlijk niet dat het niet opgelost kan worden. Onze vrienden van Handig voorzien ons in de volgende video van een remedie die iedereen thuis kan maken. Hierdoor hoef je geen geld meer uit te geven aan allerlei middeltjes die niet altijd even goed werken.

Abonneer je op het Youtube kanaal van Handig:

LEES OOK:  Na 2 jaar apart te zijn geweest, worden deze broers eindelijk weer herenigd. Tranen in mijn ogen!

Wat vind jij? Reageer hieronder: