Deze jager overlijdt tijdens een jacht, mensen noemen het karma..

Over een aantal weken is het jachtseizoen weer geopend op onder andere de Ree. Niet alleen in Nederland maar over heel de wereld wordt er gejaagd. Waar je voorstanders hebt, heb je ook altijd tegenstanders en dat is bij jagen precies hetzelfde.

Vaak wordt jagen op dieren zielig gevonden. Kijk naar de jacht op zeehonden en op olifanten. Het is zielig om te zien hoe er met de beesten wordt omgegaan en waarom? Voor die ene foto? Voor die bontjas?
Als jager ben je vaak niet erg populair bij je mede mens en al helemaal niet als je foto’s maakt en deelt van je prooi.

Een Italiaanse dierenarts kwam erachter dat hij geen vrienden maakte toen hij de foto’s van zijn geschoten wild deelde via Facebook. De foto’s gingen snel het hele internet rond en de meeste mensen hadden er geen goed woord over te zeggen. De dierenarts vond het vervelend om alle negatieve reacties te lezen, maar stopten niet met het maken en delen van de foto’s.

Een aantal weken geleden kwam er een bericht naar buiten dat de dierenarts zou zijn overleden tijdens een jacht. Hij is in Turijn in een ravijn gevallen langs de Colle delle Oche tijden het jagen. Op dat moment was hij aan het jagen op vogels en het lijkt erop dat hij is uitgegleden. Zijn lichaam werd per helikopter overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, maar het was al te laat. Hij was al overleden.

En ook nu heeft internet een mening. Sommigen vinden het erg wat er is gebeurd en wensen zijn familie veel sterkte, anderen zeggen dat het karma was dat hij tijdens de jacht is overleden. Wat vind jij?