Wanneer deze vrachtwagenchauffeur een hond langs de kant van de weg zag staan, wist hij niet dat de hond

Als vrachtwagenchauffeur maak je veel mee. Je bent continue op de weg en op de weg gebeuren veel gekke dingen. Er zijn automobilisten die nooit hun rijbewijs hadden mogen halen en automobilisten die net even iets TE netjes rijden. Er zijn natuurlijk veel lesauto’s, die voor elk stoplichten drie keer stil vallen en door al het getoeter van mede weggebruikers verergert dit alleen maar de situatie.

Omdat je als vrachtwagenchauffeur boven de meeste auto’s uitsteekt ben je veel gewend, maar wat deze vrachtwagenchauffeur in Amerika mee maakte gebeurt niet vaak.

Terwijl hij op een normale doordeweekse dag aan het rijden is rijdt hij langs een hond die helemaal alleen aan de kant van de weg zit. De vrachtwagenchauffeur twijfelt geen seconde en zet zijn vrachtwagen aan de kant, want waarom zit die hond daar zo alleen?

Het gebied waar in hij rijd is voornamelijk snelweg en in kilometers van de plek waar hij stopt zijn geen huizen te bekennen.

Wanneer de vrachtwagenchauffeur richting de hond loopt begint de hond te blaffen. Als de vrachtwagenchauffeur er bijna is rent de hond een stukje richting het bos wat aan de rand van de weg ligt en blaft weer naar de vrachtwagenchauffeur. Hij loopt weer een stuk richting de hond, en weer wanneer hij er bijna is rent de hond een stukje verder en blaft weer.

De vrachtwagenchauffeur heeft het door, de hond probeert hem ergens naartoe te krijgen. Hij volgt de hond die steeds enthousiaster begint te rennen en blaffen. Opeens stopt de hond met lopen en snuffelt hij wat achter een boom.

Wanneer de vrachtwagenchauffeur daar aankomt ziet hij een klein konijntje zitten. Het arme dier trilt helemaal en is erg dun.
De vrachtwagenchauffeur pakt het konijn op en loopt ermee richting zijn vrachtwagen. De hond volgt hem en voor hij het weet rijd hij verder met een konijn en hond op zijn passagiersstoel.

Hij besluit eerst langs de dierenarts te gaan die het konijntje wat eten geeft en hem goed verzorgt. De dierenarts verzekerd de vrachtwagenchauffeur dat het wel goed komt met hem, maar dat hij wel een huis nodig heeft net als de hond.

De vrachtwagenchauffeur besluit het konijn zelf te houden, maar de hond naar het asiel te brengen.
In het asiel zijn ze erg blij met de hond en na een paar dagen vind ook de hond een liefdevol gezin waar hij mag gaan wonen.

De vrachtwagenchauffeur rijdt nu rond met het konijn naast hem op de passagiersstoel en is nog elke dag blij dat hij die dag is gestopt langs de kant van de weg.