Deze Quoakka’s zijn ideaal voor jouw vakantiefoto’s.

Wanneer je veel hebt gereisd in je leven, ben je vast een heleboel verschillende, nieuwe, gekke of angstaanjagende dieren tegengekomen.
Zo ben ik zelf ooit in de Amazone geweest (die grote jungle weetje wel in Zuid-Amerika) en de alligators, anaconda’s en andere angstaanjagende beesten waren allemaal net iets te dichtbij.

Natuurlijk is het niet alleen angstaanjagend, want midden in Rio de Janeiro kwamen we dan weer aapjes tegen en die waren super schattig!

AustraliĆ« staat bekend om zijn levendige natuur. Ze hebben onwijs veel verschillende bomen en planten, maar daarnaast ook nog een scala aan dieren. De een nog groter dan de ander en de een nog gevaarlijker dan de ander. Toch bestaat ook daar niet alleen uit grote spinnen en slangen. Zij hebben namelijk ook Quokka’s.

Quo..watte?! Quokka’s. Het is een mix tussen een rat een kat en een beer emoticon, en ze zijn ongelooflijk schattig!

Deze dieren hebben het lichaam van een rat. Hun grootte verschilt tussen die van een konijn en een kat en het hoofd van een beer.

Campbell Jones en zijn vriendin hadden het geluk dat zij deze schattige beestjes tegenkwamen tijdens een fietstocht in Australiƫ. Omdat Quokka niet op veel dieren hun menulijst staan, zij de beestjes erg sociaal. Zo komen ze vaak naar mensen toe om een knuffel om wat te eten.

De dieren blijken het ook extreem goed op foto’s te doen. Selfies maken is blijkbaar een van hun hobby’s. Er zijn zelf hele Instagram pagina’s voor deze dieren gemaakt. En je kunt de mensen die dat doen het ook niet kwalijk nemen. Wat zijn het toch een schatjes!!