Deze kassière besteed haar kerstavond op een prachtige manier samen met een weduwnaar.

Wanneer is de laatste keer dat jij iemand gelukkig maakte? Dat jij iets voor een ander deed, omdat die gene dat nodig had? Het moment dat je alles laat liggen om één persoon het leven (al is het maar voor even) beter te maken?

De meeste mensen zullen een tijd moeten denken voordat zij deze vragen kunnen beantwoorden, en dat is zonde! Het leven is te kort om egoïstisch te zijn. Om alleen aan jouw eigen geluk te denken. Het wordt tijd dat wij allemaal wat meer aan elkaar gaan denken.

Een 22-jarige kassière Ellie genaamd dacht daar precies hetzelfde over. Al enige tijd werkte zij bij een supermarkt in een dorpje in Amerika. Omdat het dorp niet erg groot was kende ze de meeste klanten in de winkel wel, zij komen immers wekelijks of dagelijks terug voor nieuwe boodschappen.

Een oude veteraan Edwin Holmes genaamd kwam ook om de dag naar de supermarkt. Vaak rekende hij bij Ellie af en hield altijd een praatje met haar. Ellie had al eerder gevraagd aan Edwin of hij alleen was. Hij gaf aan dat zijn liefde van zijn leven een aantal jaar geleden was overleden en dat zijn kinderen in Australië woonde. Hij vond het leven alleen zwaar, maar hij hield vol en probeerde te genieten van alle mooie dingen die het leven hem bracht.

Een aantal dagen voor Kerstmis kwam Edwin in de supermarkt. Ellie vroeg enthousiast wat Edwin zijn kerstdagen ging doen. De oude man gaf aan dat hij kerst de moeilijkste dagen van het jaar vind. Zijn kinderen kunnen een ticket naar Amerika niet betalen en hij kan een ticket naar Australië ook niet betalen. Vanwege het tijdsverschil is het alleen mogelijk om kort te bellen. Hij zat daarom vaak voor de tv met een kant en klaar maaltijd.

Ellie was zo geraakt door dit verhaal dat ze Edwin vroeg of hij op een date wilde met haar op eerste kerstdag.
Edwin stond versteld van het voorstel en begon zelfs te blozen. Hij gaf aan dat hij dat graag zou willen, maar vroeg meteen of Ellie niet bij haar familie en vrienden moest zijn. Ellie gaf aan dat zij elk jaar met hun de kerst door brengt en dat zij het een mooi idee vond om samen met Edwin kerst te vieren.

Een aantal dagen later stond Edwin zich netjes te maken voor de spiegel. Hij was zelfs wat zenuwachtig voor de date die hij later die dag gepland had met Ellie. Ook Ellie was zenuwachtig. Ze trok een mooie jurk aan en had een reservering gedaan bij een chic restaurant in het dorp.

Eenmaal bij het restaurant aangekomen bleek Edwin zelfs bloemen te hebben gekocht voor Ellie. Hij wilde niet op zijn date aankomen zonder iets. Ellie kreeg tranen in haar ogen van Edwin die in zijn pak en bloemen op haar stond te wachten voor de deur van het restaurant.

Samen brachten ze een prachtige avond door in het restaurant en kwamen ze erachter dat ze heel veel gemeen hadden.
Sinds dit avondje zijn Edwin en Ellie bevriend. Ze gaan vaak samen lunchen en bespreken allerlei zaken. Edwin is zelfs een onderdeel van de familie geworden en komt nu elke kerst gezellig bij Ellie’s familie langs.