Met deze 7 tips ben je in no time van je verkoudheid af

Tip 5: Pak je rust

verkoudheid, griep, hoestenNeem veel rust als je een verkoudheid voelt opkomen. Laat je niet afleiden door je agenda, je gezondheid gaat voor. Ga dus je bed in of neem een lekker bad. Rust en slaap zoveel mogelijk.

Tip 6: Zorg voor voldoende schone lucht

verkoudheid, griep, hoesten

Probeer je huis voldoende te ventileren met schone en verse lucht, vaak zijn de ruimtes zoals de woonkamer en slaapkamer vaak vervuild. Check ook even of je genoeg planten in huis hebt, deze zorgen voor nieuwe zuurstof.

Tip 7: Stoom je luchtwegen vrij

verkoudheid, griep, hoesten

Een goede methode om je verstopte holten leeg te maken is om regelmatig te stomen. Dit is heel erg gemakkelijk om te doen. Pak een pannetje met water en kook deze, ga met een handdoek over je hoofd hierboven hangen en inhaleer de stoom via je neus. Deze warmte zorgt ervoor dat het slijm zich in de holten oplost zodat je beter kan ademen en eventuele (hoofd)pijnen uitblijven.

Ken jij nou iemand die momenteel de griep heeft of verkouden is? Tag hen in het bericht op Facebook en zorg dat zij/hij zo snel mogelijk van deze narigheid af is!

LEES OOK:  11-jarige jongen kietelt zijn zusje voor de grap. Hij had geen idee dat het haar leven zou redden. Ongelooflijk!

Wat vind jij? Reageer hieronder: