Met deze 7 tips ben je in no time van je verkoudheid af

De blaadjes vallen van de bomen en de dagen zijn weer kort en koud. Tijdens deze periode lopen er veel mensen rond die verkouden of grieperig zijn. Deze dagen lijken wel voor eeuwig te duren. Vaak wordt je hier treurig en emotioneel van. De klachten die je hebt zijn waterige ogen, hoesten, niezen en je kunt niet vrijuit ademenen. Voel jij je op dit moment zo? Wij hebben 7 tips om heel snel weer fit en gezond te worden!

Tip 1: Blijf gehydrateerd

verkoudheid, griep, hoesten

Wist je dat hydratatie een van de belangrijkste zaken zijn om te herstellen van een griep of verkoudheid? Een juiste vochtbalans is noodzakelijk om het lymfestelsel optimaal te laten werken. Drink dus geen koffie, zwarte thee en zeker geen alcohol (!) Je lymfeklieren spelen een belangrijke rol om gevaarlijke virussen en bacteriën buiten de deur te houden. De beste manier om gehydrateerd te blijven is veel water drinken. Volgens art John Douillard is ieder kwartier een paar slokjes lauwwarm water drinken voldoende.

Tip 2: Hygiëne


verkoudheid, griep, hoesten
Probeer je gezicht niet met je handen aan te raken en houdt je handen schoon. Het griepvirus verspreidt zich vaak via je handen namelijk richting je neus,ogen en je mond.
Was je handen dus ook een aantal keer per dag. Mocht je willen niesen, doe dit in een zakdoek en ververs je doek ook een aantal keer.

LEES OOK:  Deze bizarre lichamelijke trucs zullen je lichaam voorgoed ontdoen van pijntjes en kwaaltjes. Iedereen moet dit gezien hebben!

Tip 3: Blijf jezelf warm houden

verkoudheid, griep, hoestenHet kost je lichaam best wel wat energie om je lichaam op temperatuur te houden, en daarnaast is het prioriteit van het lichaam om eerst het virus te doden, dus help ‘m een beetje. Doe warme kleding aan en dikke wollen sokken, ook een extra trui of dekens dragen bij aan het verwarmen van je lichaam.

 

Tip 4: Neem wat extra vitamine C

verkoudheid, griep, hoesten
Probeer tijdens je griep of verkoudheid wat extra vitamine c binnen te krijgen, deze verminderen de symptomen namelijk. Je kunt hierbij pilletjes halen maar het beste is natuurlijk vers fruit (citroen, sinaasappels) of groente zoals paprika, boerenkool en zoete aardappels.Zie de rest van de tips op de volgende pagina!

Wat vind jij? Reageer hieronder: