Monniken kopen 270 kilo kreeft met een hele bijzondere reden!

Een groep Boeddhistische monniken van het Prince Edward Island in Canada besluiten iets bijzonders te doen.

Met een hele verrassende reden kopen ze in totaal 270 kilo aan kreeften. De omgeving waar zij wonen staat wereldwijd bekend als één van de beste plekken om kreeft te vangen. Meer dan 60% van de kreeftenvangst vindt in Canada plaats. Het is dan ook het nationale gerecht van de regio! Kreeft wordt in de rest van de wereld gezien als een delicatesse. De manier waarop de dieren worden klaargemaakt stuit nogal eens op protest. Ze worden namelijk levend gekookt en dat is natuurlijk niet bepaald diervriendelijk..

kreeft-1

De monniken geloven dat ieder leven telt en evenveel waarde heeft. Daarom besluiten ze 270 kilo kreeft te kopen en deze weer terug te zetten in de zee! Ze kopen de dieren op verschillende plekken op het eiland.

kreeft-2

Met deze actie hebben ze niet de bedoeling om andere mensen te overtuigen geen kreeft meer te eten. Ze respecteren namelijk ieders beslissing wel of geen vlees te eten. Het enige wat ze willen is mensen bewust maken van het leven om hen heen. Het is voor de monniken vanzelfsprekend respect te hebben voor alles wat leeft. Iets wat voor anderen soms lastig is vol te houden. Ze hopen met deze reddingsactie anderen te inspireren en even stil te laten staan bij deze gedachte.

LEES OOK:  Na de doktersafspraak, barstte deze moeder van 5 kids in tranen uit. De reden? ONGELOOFLIJK!

kreeft-3

Het hoeven voor de monniken ook niet specifiek kreeften te zijn. Ze hadden ook regenwormen, vliegen of kikkers kunnen redden. De monniken zelf letten altijd goed op dat ze niet per ongeluk op een dier of insect trappen. Ze hopen met deze bijzondere reddingsactie mensen weer even bewust te maken dat ieder leven telt.

kreeft-4

Met behulp van lokale vissers werd de perfecte plek gekozen om de kreeften weer vrij te laten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de dieren een paar uur later alweer in een vet of val zitten. Daarom wordt een plek gekozen waar niet veel wordt gevist. Zo kregen honderden kreeften een tweede kans en belandden ze nog niet op het bord van een restaurantbezoeker.

kreeft-5

Wat vind jij van deze reddingsactie? Laat het ons weten in de commends!

Wat vind jij? Reageer hieronder: